Thema's

Endpoint, network, data, cloud en organisatie: vijf essentiële onderwerpen voor op de beveiligingsagenda van elk bedrijf.

Endpoint

Laptops, smartphones en tablets maken flexibel werken mogelijk, maar de beveiliging van deze endpoints complex. Medewerkers willen graag waar en wanneer dan ook toegang tot het bedrijfsnetwerk. Omdat je via een endpoint gemakkelijk toegang hebt tot bedrijfsgevoelige informatie en persoonsgegevens, is een endpoint ontzettend waardevol. Ook voor hackers.

Als bedrijf wil je niet dat bepaalde informatie op straat terechtkomt en een datalek kan forse boetes opleveren. Meerdere technieken als een goede virusscanner, Endpoint Detection and Response (EDR) en Advanced Threat Protection (ATP) beschermen je endpoints tegen externe cyberdreigingen en zorgen dat je als bedrijf voldoet aan wettelijke verplichtingen.

Network

Data, gebruikers en netwerken staan in verbinding met het digitale bedrijfsnetwerk dat 24/7 beschikbaar is. Met een groot aantal toegangsmogelijkheden en verschillende netwerkverbindingen is de kans op ongeautoriseerde toegang door cybercriminelen en andere kwaadwillenden groot. Malware, ransomware en hacking kunnen grote impact hebben op de bedrijfscontinuïteit. Goede netwerkbeveiliging helpt je de risico’s van communicatie tussen en op netwerken eenvoudig te beheersen.

Heb jij fundamentele beveiliging als netwerksegmentatie, authenticatie of webfiltering al op orde? SD-WAN-oplossingen, next-generation-firewalls, encryptie en networkcontrol helpen je gevoelige data binnen je netwerk te beschermen en veiligheidsrisico’s te beperken.

Data

Bijna 27.000 meldingen van datalekken kwamen in 2019 binnen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een stijging van maar liefst 29% ten opzichte van het jaar ervoor. Je wilt absoluut voorkomen dat waardevolle bedrijfsdata in verkeerde handen valt. Bovendien ben je ook nog eens wettelijk verplicht om je informatiebeveiliging aantoonbaar op orde te hebben. Het is dan gemakkelijk om allerlei drempels op te werpen en zwarte lijsten van applicaties te maken, maar hoe doe je dit én zorg je er tegelijkertijd voor dat je medewerkers veilig en vooral ongehinderd hun werkzaamheden kunnen uitvoeren?

Wij helpen je met werkbare technische en organisatorische maatregelen om misbruik, boetes en imagoschade te voorkomen.

Cloud

De cloud is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, iedereen maakt wel gebruik van Office 365 of Google Drive en applicaties die wel of niet zijn goedgekeurd door de IT-afdeling (denk aan shadow IT). Hoe afhankelijker je bent van de cloud, hoe groter de risico’s voor het bedrijf. Ben jij je bijvoorbeeld bewust van de shared responsibility omtrent cloudsecurity? Jouw cloudprovider is verantwoordelijk voor de beveiliging van de cloudinfrastructuur, maar jij bent verantwoordelijk voor de toegangscontrole, gebruikersrechten en opgeslagen data.

Een Cloud Access Security Broker (CASB) helpt je tijdig bedreigingen te detecteren en blokkeren, gevoelige data te beschermen en de beschikbaarheid en privacy van clouddiensten te bevorderen.

Organisatie

Alhoewel security-governance vaak de verantwoordelijkheid is van de IT-afdeling, zijn bestuurders aansprakelijk wanneer bedrijfsgevoelige informatie of persoonsgegevens op straat terechtkomen. En een datalek kan leiden tot hoge boetes, imagoschade en misbruik van gegevens. Goede databeveiliging raakt de hele organisatie en al haar medewerkers, maar is niet altijd even goed te bevatten vanwege de technische aard.

Het is van belang dat digitale beveiliging wordt gestructureerd en dat het management op strategisch niveau grip krijgt op hun IT-security en inzicht in digitale kwetsbaarheden. Zo zijn ze in staat om de juiste beslissingen te nemen, bijvoorbeeld bij de keuze tussen het accepteren of oplossen van een risico.

Onze partners

Alle partners

Blog

Identity & Access Management in een hybride omgeving
Lees meer
Cryptshare 7.0.0 update: belangrijke veranderingen en nieuwe functionaliteiten
Lees meer
Cloud Security: de uitdagingen van publieke clouds
Lees meer
Contact

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contact
Stuur mij meer informatie

Ontvang in no-time meer informatie over jouw gewenste onderwerp.