← Terug naar het overzicht

Samenwerking Cryptshare en Signicat

Veilige online informatie uitwisselen wordt nu nóg eenvoudiger dankzij de strategische samenwerking tussen Signicat en Cryptshare.

Digital veilig informatie uitwisselen

Om digitaal veilig informatie uit te wisselen zijn twee zaken belangrijk; het versleutelen van data en het verificatie van de verzender en de ontvanger. Inmiddels zijn er voor bedrijven en burgers diverse platformen geïntroduceerd om veilig te kunnen communiceren. Denk aan beveiligde communicatie tussen banken en verzekeraars, artsen en ziekenhuizen of de digitale communicatie tussen burgers en overheidsinstellingen. Nu er door de corona crisis steeds meer mensen vanuit huis moeten werken, is veilige communicatie nog belangrijker geworden. Maar door de wildgroei van diverse oplossingen worden gebruikers  steeds meer opgezadeld met het bijhouden van online accounts, wachtwoorden en apps. Signicat en Cryptshare willen hier verandering in aanbrengen.

Platform onafhankelijk

Signicat en Cryptshare bundelen hun krachten zodat er platform onafhankelijk, veilig én eenvoudig kan worden gecommuniceerd. Hierbij wordt ook aandacht geschonken aan compliance met wet- en regelgeving zoals de Europese verordening eIDAS.

Signicat is specialist in verificatie van digitale identiteiten en Cryptshare in de versleutelde uitwisseling van gevoelige data. Door deze twee technisch aan elkaar te koppelen, wordt het veilig uitwisselen van digitale informatie gemakkelijker door van een elektronische identiteit (eID) gebruik te maken. In Nederland komt dat met name neer op DigiD voor burgers en eHerkenning voor bedrijven.

Wil jij ook veilig en gemakkelijk e-mails verzenden zonder dat de ontvanger daarvoor een account moet aanmaken of een wachtwoord moet ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Joost van Wijk helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken op: joost+website@mydigitals.nl

Contact

Neem contact met ons op. we helpen je graag verder!

Contact
Volgend artikel

Wat is het MITRE ATT&CK Framework?