← Terug naar het overzicht

.NET applicaties crashen door AMSI in Trellix ENS September 2023 Update

In de cybersecuritywereld is het essentieel om up-to-date te blijven als het gaat om de nieuwste software-updates. Maar soms brengen updates hun eigen uitdagingen met zich mee. Helaas zien we dit ook bij de meest recente Trellix Endpoint Security (ENS) September 2023 Update.

De Trellix Endpoint Security (ENS) September 2023 Update heeft namelijk een onverwacht neveneffect: sommige .NET applicaties crashen wanneer 'AMSI enhanced script scanning' van Adaptive Threat Prevention (ATP) is ingeschakeld. Dit probleem kan een significante impact hebben op de stabiliteit van je IT-omgeving. In het volgende artikel van Trellix zelf is hier meer inhoudelijke informatie over te vinden.

KB96789

Wel of niet updaten?

Ondanks het vervelende neveneffect bevat deze ENS update belangrijke beveiligingsverbeteringen, waaronder een fix voor een kwetsbaarheid met een hoge CVSS-score van 7,5 - wat duidt op een ernstige kwetsbaarheid. Dat betekent dat het overslaan van de ENS update je systemen kan blootstellen aan beveilingsrisico's. In het volgende artikel zijn de release notes van de Trellix ENS September 2023 Update, waarin wordt beschreven wat er allemaal geïmplementeerd is ten opzichte van de vorige update, te vinden.

Advies

Wij adviseren om de update te installeren, maar de 'Enhanced script scanning' functie in de ATP policy tijdelijk uit te schakelen. Dit zorgt ervoor dat systemen beschermd blijven tegen kritieke kwetsbaarheden, terwijl we wachten op een definitieve oplossing voor het compatibiliteitsprobleem met .NET applicaties.

Wij zien dit als een tijdelijke oplossing en verwachten dat Trellix dit probleem in een volgende update heeft opgelost. Wanneer dit het geval is, adviseren wij om de optie "Enhanced script scanning" weer in te schakelen.

Het is altijd een goed idee om je omgeving te blijven monitoren op mogelijke bedreigingen. Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen met het beveiligen van je systemen? Neem dan contact met ons op via 085 - 018 5761 of support@mydigitals.nl.

Meer weten?

Ruben Boon helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken op: ruben@mydigitals.nl

Contact

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contact
Volgend artikel

AI-assistenten voor cybersecurity: een slim teamlid

AI-assistenten zijn in rap tempo bezig om de markt te bestormen en om al onze dagelijkse bezigheden makkelijker te maken. Meerdere leveranciers van cybersecurity-oplossingen hebben nu zo’n assistent in hun product verwerkt. Maar hoe helpt zo’n assistent nu precies?