← Terug naar het overzicht

Hoe u ‘alert fatigue’ kunt bestrijden met cloudgebaseerde SIEM-tools

De beveiligingsteams van vandaag worden geconfronteerd met meer complexiteit dan ooit tevoren. IT-omgevingen veranderen en breiden zich snel uit.

De beveiligingsteams van vandaag worden geconfronteerd met meer complexiteit dan ooit tevoren. IT-omgevingen veranderen en breiden zich snel uit, wat resulteert in een snelle groei van gegevens naarmate organisaties meer tools gebruiken om op de hoogte te blijven van hun uitgestrekte omgevingen. En met een overvloed aan tools komt een overvloed aan waarschuwingen, wat leidt tot de onvermijdelijke ‘alert fatigue’ (alarmmoeheid) voor beveiligingsteams. Onderzoek uitgevoerd door Enterprise Strategy Group wees uit dat 40% van de organisaties 10 tot 25 afzonderlijke beveiligingstools gebruikt en 30% 26 tot 50. Dat betekent dagelijks duizenden (of tienduizenden!) Waarschuwingen, afhankelijk van de grootte van de organisatie.

Gelukkig is er een manier om de zichtbaarheid te krijgen die uw team nodig heeft en waarschuwingen te stroomlijnen: gebruikmakend van een cloudgebaseerde SIEM. Hier zijn een paar belangrijke manieren waarop een cloudgebaseerde SIEM kan helpen bij het bestrijden van alarmmoeheid om de detectie en reactie van bedreigingen te versnellen.

Toegang tot al uw kritieke beveiligingsgegevens op één plek

Traditionele SIEM’s richten zich primair op log management en zijn gecentreerd rond compliance in plaats van u een volledig beeld van uw netwerk te geven. De starheid van deze verouderde oplossingen is het tegenovergestelde van wat de hedendaagse Agile teams nodig hebben. Een cloud-SIEM kan verschillende datasets verenigen in lokale, externe en cloudomgevingen, om beveiligingsteams de holistische zichtbaarheid te bieden die ze nodig hebben op één plek, waardoor het niet meer nodig is om de hele dag in meerdere tools te spitten (en de duizenden waarschuwingen die ze produceren).

Met moderne cloud-SIEM’s zoals Rapid7’s InsightIDR kunt u meer dan alleen logboeken uit uw hele omgeving verzamelen en gegevens opnemen, inclusief gebruikersactiviteit, cloud, endpoints en netwerkverkeer – alles in één enkele oplossing. Met uw gegevens op één plek, bieden cloud-SIEM’s een zinvolle context en prioriteitenstelling om u te helpen een overvloed aan waarschuwingen te voorkomen.

Breng orde in de chaos om aanvallen vroeg in de aanvalsketen te detecteren

Door al uw gegevens samen te analyseren, gebruikt een cloud-SIEM machine learning om patronen in uw omgeving beter te herkennen om te begrijpen wat normaal is en wat een potentiële bedreiging is. Het resultaat? Meer verfijnde detecties, zodat uw team alleen wordt gewaarschuwd als er echte tekenen van een dreiging zijn.

In plaats van u te overspoelen met false positives, bieden cloud-SIEM’s contextuele, actiegerichte waarschuwingen. InsightIDR biedt klanten hoogwaardige, kant-en-klare waarschuwingen die zijn gemaakt en samengesteld door onze deskundige analisten op basis van echte bedreigingen, zodat u aanvallen vroeg in de aanvalsketen kunt stoppen in plaats van een berg data en waardeloze alerts te doorzoeken.

Versnel de respons met automatisering

Met automatisering kunt u alert fatigue verminderen en de efficiëntie van uw SOC verder verbeteren. Door gebruik te maken van een cloud-SIEM met ingebouwde automatisering, of de mogelijkheid heeft om te integreren met een tool voor Security Orchestration and Automation Response (SOAR), kan uw SOC een aanzienlijk deel van hun werklast ontlasten en analisten vrijmaken om zich te concentreren op wat het belangrijkst is, en dat terwijl de security posture nog steeds wordt verbeterd.

Een cloud-SIEM met door experts aangestuurde detecties en ingebouwde automatisering stelt beveiligingsteams in staat om in een fractie van de tijd te reageren op aanvallen en deze te verhelpen, in plaats van handmatig duizenden waarschuwingen te onderzoeken. InsightIDR kan naadloos worden geïntegreerd met InsightConnect, Rapid7’s SOAR-tool (Security Orchestration and Automation Response Tool), om alert fatigue te verminderen, containment te automatiseren en de afhandeling van onderzoeken te verbeteren.

Met holistische netwerkzichtbaarheid en geavanceerde analyse bieden cloudgebaseerde SIEM-tools teams hoge contextwaarschuwingen en correlatie om ‘alert fatigue’ te bestrijden en incidentdetectie en -respons te versnellen.

Wil je meer weten over InsightIDR? Bekijk hieronder een kort overzicht of neem contact met ons op voor een uitgebreide demonstratie.

Meer weten?

Joost van Wijk helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken op: joost+website@mydigitals.nl

Contact

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contact
Volgend artikel

Domain admin before Lunch