← Terug naar het overzicht

Nu beschikbaar: Gratis Endpoint Detection and Response (EDR) RFP-template

Het kiezen van de juiste EDR-oplossing

In het snel veranderende landschap van digitale beveiliging is het essentieel voor jou, als IT-professional of ICT-inkoper, om de juiste Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossing te selecteren. Welke EDR-oplossing voor jouw organisatie ideaal is, hoeft voor een ander niet zo te zijn. De beste beveiliging voor de laagste prijs natuurlijk wel, maar bij EDR komen er meer individuele behoeften bij kijken. Denk aan de integratie met je huidige IT (security) omgeving, de impact op de IT afdeling of de behoefte aan 24/7 security monitoring en incident response. Om je te helpen met het identificeren van jouw specifieke eisen en wensen, hebben we o.b.v. onze eigen praktijkervaring een gratis EDR-template voor je beschikbaar gesteld

Het belang van EDR voor jouw organisatie

EDR-oplossingen bieden geavanceerde bescherming tegen complexe cyberdreigingen. Ze stellen je in staat om proactief beveiligingsincidenten te identificeren én daarop te reageren. Daarnaast leveren ze essentiële inzichten in beveiligingsgebeurtenissen. De keuze voor een passende EDR-oplossing is cruciaal voor het waarborgen van de cyberveiligheid van jouw organisatie. Onze RFP-template kan je helpen om al je eisen en wensen in kaart te brengen, en ze op gestructureerde wijze in de markt te zetten.

Wat kun je verwachten van onze RFP-template?

Wanneer je je gratis RFP-template hebt aangevraagd, krijg je direct een mail met twee bestanden. De Request for Proposal (RFP) helpt je bij het stellen van de juiste vragen tijdens jouw zoektocht naar de perfecte EDR-oplossing. Hierin behandelen we essentiële onderwerpen zoals de prestaties, schaalbaarheid, en de beveiligingsfuncties van potentiële EDR-oplossingen. Deze vragenlijst gaat ervoor zorgen dat je alle belangrijke aspecten van een EDR-oplossing overweegt, zodat je een goede beslissing kunt nemen.

Naast de PDF krijg je ook een Excel-document, welke is opgedeeld in categorieën en requirements. Met dit document kun je de verschillende EDR-oplossingen toetsen aan jullie gestelde eisen. Enkele van deze categorieën zijn:

  1. Algemene Eisen: Hier worden algemene vereisten besproken, zoals cloud-native architectuur en real-time data-analyse mogelijkheden.

  2. Integratiecapaciteiten: De focus ligt op de mogelijkheid van de EDR-oplossing om te integreren met andere systemen en platforms via API's.

  3. Gebruiksgemak: Deze categorie beoordeelt de gebruiksvriendelijkheid van de oplossing, inclusief de beschikbaarheid van een webgebaseerde console.

  4. Reactievermogen en Effectiviteit: Hier wordt de effectiviteit van de EDR-oplossing in het reageren op en mitigeren van dreigingen beoordeeld.

Hoe krijg je toegang tot deze RFP-template?

Vul het formulier hieronder in, en wij sturen je direct de RFP-template en de vragenlijst toe. Deze documenten zijn onmisbaar in jouw proces om de ideale EDR/XDR-oplossing voor jouw organisatie te vinden. Wil je daarnaast ook een oriënterend gesprek met één van onze specialisten inplannen? Dan kan dat.

Gratis EDR-RFP-template

Ontvang je EDR-RFP Template direct in je inbox

Ben je benieuwd naar de ongezouten mening van onze CTO?

Onze CTO, Co Ploegaert, heeft zijn agenda beschikbaar gesteld om geheel vrijblijvend zijn praktijkervaring met EDR/XDR oplossingen met je te delen. Je kunt een online meeting met hem inplannen via deze link (selecteer de 60 min meeting).

Meer weten?

Jesse Wellner helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken op: jesse+website@mydigitals.nl

Contact

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contact
Volgend artikel

Trellix Techupdate: Zo gebruik je tags in ePolicy Orchestrator voor policy assignment rules

Max van der Veer van MyDigitals heeft een handleiding geschreven over het gebruik van tags in Trellix ePolicy Orchestrator (ePO) voor het beheren van security policies. Deze gids helpt beheerders met het aanpassen van beveiligingsinstellingen door het aanmaken van tags, policies en server tasks, specifiek gericht op het tijdelijk uitschakelen van beveiligingsmodules voor troubleshooting.