← Terug naar het overzicht

Deep Instinct voor Endpoint Security

In de steeds evoluerende wereld van cyberbeveiliging is het duidelijk dat traditionele Endpoint Detection and Response (EDR) systemen niet altijd toereikend zijn. EDR blijft essentieel voor het vastleggen en analyseren van systeemactiviteiten na een incident. Maar hoe fijn zou het zijn als je het incident zou kunnen voorkomen?

Deep Instinct maakt dit mogelijk door hun pro-actieve dreigingspreventie. Deze dreigingspreventie maken ze mogelijk door deep learning te gebruiken. Door het AI-brein ben je het beste gewapend tegen ransomware en zero-days zonder afhankelijkheid van de Cloud. De hoge detectiegraad en het lage aantal false positives maakt Deep Instinct een mooie toevoeging voor iedere endpoint mét of zonder Microsoft Security.

De grenzen van traditionele EDR

Traditionele antivirusoplossingen zijn grotendeels gebaseerd op signatures. Deze kunnen nieuwe of geavanceerde cyberaanvallen moeilijk detecteren. EDR-systemen gaan een stap verder door alle systeemactiviteiten (zoals bestands-, proces- en netwerkactiviteiten) te monitoren en voornamelijk gebruik te maken van machine learning. Toch hebben ook deze systemen hun beperkingen, vooral als het gaat om het voorkomen van onbekende dreigingen.

Deep Instinct, een goede toevoeging op EDR

Kijkend naar een Threat activatie, kunnen we deze opdelen in enkele fases:

Deep Instinct vult EDR aan door de pre-executie fase te versterken met:

1.     Preventie gebaseerd op deep learning

Deep Instinct gebruikt diepgaande leermodellen voor het voorspellen en voorkomen van onbekende dreigingen, wat zorgt voor een betere beveiliging tegen geavanceerde cyberaanvallen

2.     Realtime preventie op cyberaanvallen

Deep Instinct biedt realtime dreigingspreventie én geautomatiseerde respons. Hierdoor wordt de reactietijd op bedreigingen drastisch verlaagd.

3.     Weinig false positives

De nauwkeurigheid van Deep Instinct's deep learning model zorgt voor een lage hoeveelheid false positives, wat bijdraagt aan een meer efficiënte bedrijfsvoering.

4.     Uitgebreide beveiligingsdekking

De oplossingen van Deep Instinct beschermen een breed scala aan platforms en apparaten, wat zorgt voor een uitgebreide beveiligingsdekking.

5.     Schaalbaar en flexibel

Deep Instinct’s oplossingen zijn schaalbaar en flexibel en passen zich naadloos aan op veranderende beveiligingsbehoeften.

Combinatie van EDR en Deep Instinct

Deep Instinct vult EDR aan door zich te concentreren op de preventie van dreigingen vóórdat ze zich daadwerkelijk manifesteren. Dit wordt bereikt door drie kernoplossingen 

1.     Deep Instinct Prevention voor Applicaties

Deze oplossing wordt door het AI-brein van Deep Instinct aangeboden via API. Hiermee blijf je veilig door het snelle en accurate oordeel van het AI-brein. Ideaal voor upload scenarios in web applicaties of andere custom integraties.

2.     Deep Instinct Prevention voor Opslag

Deze oplossing voorkomt dat meer dan 99% van de bedreigingen, zoals zero-day exploits en ransomware, de file servers en storage locaties infiltreren. Het biedt een kosteneffectieve manier om de integriteit van data in opslagomgevingen te beschermen. 

3.     Deep Instinct Prevention voor Endpoints

De Endpoint-oplossing van Deep Instinct biedt snelle en nauwkeurige threat preventie zónder de bedrijfsprocessen te vertragen. Dit maakt het een waardevolle aanvulling op bestaande EDR-oplossingen of de Microsoft Security licenties die vaak aanwezig zijn binnen een bedrijf.

Waarom Deep Learning voor statische analyse?

Deep Instinct maakt gebruik van deep leaning voor het uitvoeren van de statische analyse, wat een krachtig middel is in de strijd tegen cyberdreigingen. Statische analyse met deep learning biedt verschillende voordelen:

Voorspellende kracht: Deep learning-modellen kunnen patronen en anomalieën identificeren in statische data van bestanden. Dit helpt de onbekende dreigingen te voorspellen voordat ze actief worden.

Snelheid en nauwkeurigheid: Deze Deep learning-modellen kunnen snel grote hoeveelheden data analyseren met een hoge nauwkeurigheid, wat essentieel is voor het tijdig detecteren van dreigingen.

Minder afhankelijk van signatures: In tegenstelling tot traditionele methoden die afhankelijk zijn van signatures, kan deep learning nieuwe en evoluerende bedreigingen herkennen zonder eerdere kennis te hebben van de specifieke malware.

Conclusie

Deep Instinct herdefinieert cybersecurity door een gelaagde beveiligingsstrategie te bieden die zowel EDR-systemen aanvult als verbetert met geavanceerde deep learning-technologieën. Deze unieke aanpak biedt organisaties een meer omvattende en proactieve verdediging tegen de steeds veranderende cyberdreigingen van vandaag.

Ben jij klaar om jouw cybersecurity te mixen met de kracht van deep learning zodat je ook preventief kunt gaan werken? Plan hier een demo in met CTO Co Ploegaert voor een vrijblijvende demonstratie van Deep Instinct.

Meer weten?

Co Ploegaert helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken op: co@mydigitals.nl

Contact

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contact
Volgend artikel

AI-assistenten voor cybersecurity: een slim teamlid

AI-assistenten zijn in rap tempo bezig om de markt te bestormen en om al onze dagelijkse bezigheden makkelijker te maken. Meerdere leveranciers van cybersecurity-oplossingen hebben nu zo’n assistent in hun product verwerkt. Maar hoe helpt zo’n assistent nu precies?