← Terug naar het overzicht

Cryptshare 7.0.0 update: belangrijke veranderingen en nieuwe functionaliteiten

Cryptshare heeft onlangs update 7.0.0 uitgebracht met tal van verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. In deze blog bespreken we de belangrijkste veranderingen en hoe deze zorgen voor een betere Cryptshare-ervaring.

Taalpakketten

Taalpakketen zijn structureel gewijzigd. Standaard taalpakketten worden automatisch bijgewerkt, maar als je een aangepast taalpakket hebt, wordt deze tijdens het updaten verwijderd. Wel maakt de installatie een backup van je aangepaste taalpakketten. Heb je extra taalpakketten nodig, dan moet je deze opnieuw downloaden en installeren.

Als je wijzigingen hebt aangebracht in taalpakketten, bekijk dan het volgende bestand: Delta english lp 6.2.0 to 7.0.0.txt. Daar kun je de veranderingen in deze update bekijken en de taalwijzigingen opnieuw toepassen. Als je meer wilt weten over de structuur van dit bestand, dan vind je hier de uitleg: Language Pack Changes.

Verbeteringen in het updateproces

Het updateproces van Cryptshare is gestroomlijnd. Je kunt nu updates waarbij geen reboot nodig is, automatisch laten uitvoeren in plaats van dat je ze handmatig moet starten. Er zullen nog steeds updates zijn waarbij je handmatige acties moet uitvoeren, maar dat zijn er een stuk minder. Je kunt nu bij de release van een nieuwe versie aangeven of je van deze automatische update-functie gebruik wilt maken.

Verbeterde configuratie van overdrachtsbeleid via CSV

Je kunt het overdrachtsbeleid nu volledig configureren door een CSV-bestand te importeren via de beleids-wizard in je administratie-interface. Je kunt de CSV ook exporteren met alle parameters die je via de beleids-wizard kunt configureren. Dat maakt het proces om je beleidsregels over te zetten van je testomgeving naar productie een stuk makkelijker.

Verbeterde validatie van gegenereerde wachtwoorden

Een probleem waarbij gegenereerde wachtwoorden werden afgewezen in verband met beleidsregels, is opgelost. Bij het genereren van een wachtwoord, controleert Cryptshare nu eerst het wachtwoordbeleid zodat de gegenereerde wachtwoorden goed worden gevalideerd.

Stopzetten “Legacy Archiving” connector

De verouderde “Legacy Archiving” connector is bij deze nieuwe update automatisch uitgeschakeld. Dit doet Cryptshare om de overgang naar de moderne en krachtigere “Local File System”-connector te ondersteunen. Voor het uitvoeren van een update kun je in het menu "Transfer Processing" -> "Archiving" controleren of er een Legacy Archiving connector is geconfigureerd. Als dit inderdaad zo is, verwijzen we je door naar de migratie-handleiding.

Netwerkpatronen voor beleidsregels

Eerdere problemen met IPv6-compatibiliteit zijn opgelost, en alle geldige IPv6-adressen worden nu geaccepteerd. Ook ondersteunen beleidsconfiguraties nu gelijktijdige invoer van IPv4- en IPv6-adressen, zowel voor directe instellingen als voor CSV-imports. Daarnaast is een probleem met de netwerkmatchers in de beleids-wizard opgelost.

Overige Wijzigingen

  • Probleem opgelost waarbij gedownloade logbestanden door de browser werden gecachet.

  • Probleem opgelost dat verhinderde dat meldingen werden verzonden tijdens het updatecontroleproces.

  • Fout opgelost die optrad tijdens het aanpassen van apparaatinstellingen.

  • Probleem opgelost in de REST API waarbij de afzender notificatievlag niet correct werd toegepast.

  • Probleem opgelost waarbij lange bestandsnamen de UI-styling verstoorden.

  • XSS-probleem in meldingsberichten opgelost.

  • Diverse problemen opgelost met het beheer van notificatie e-mailonderwerpen en handtekeningen, die nu unieke namen vereisen en losgekoppeld kunnen worden van beleidsregels.

  • Probleem opgelost waarbij de volgorde van Aangepaste Links niet werd weergegeven in het configuratiemenu. Wijzigingen aan Aangepaste Links worden nu direct weergegeven in de Web App, zonder een nieuwe sessie te starten.

  • Upgrades van Java Runtime Environment (JRE) en Spring libraries.

Deze update verbetert en stroomlijnt de gebruikerservaring. We raden alle Cryptshare-gebruikers dan ook aan om de update zo snel mogelijk te installeren, zodat je snel aan de slag kunt met deze nieuwste verbeteringen en functionaliteiten.

Meer weten?

Ruben Boon helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken op: ruben@mydigitals.nl