← Terug naar het overzicht

AI tegen AI: het onzichtbare gevecht

Generatieve AI is tegenwoordig breed beschikbaar om te gebruiken. Dat biedt mooie mogelijkheden, maar let op: hetzelfde geldt voor cybercriminelen. Dark AI-tools zoals FraudGPT en WormGPT maken het zelfs voor de minst slimme digitale deugnieten supermakkelijk om gerichte, gepersonaliseerde aanvallen uit te voeren.

Het gevolg daarvan is dat traditionele cybersecurity-maatregelen nauwelijks nog effectief zijn. Als organisatie heb je écht een geavanceerde oplossing nodig om cybercriminelen voor te blijven. Je moet namelijk zorgen dat je zero-day-dreigingen, ransomware, en andere onbekende dreigingen kunt stoppen èn hun volgende stap kunnen voorspellen.

Veel cybersecurity-partijen implementeren en verfijnen AI om terug te vechten tegen Dark AI-gebaseerde aanvallen. Maar niet elke AI is hetzelfde. Oplossingen van security-fabrikanten zijn gebaseerd op traditionele machine learning, de meest basale vorm van AI. En dat is niet voldoende. Deze nieuwe generatie aanvallen ga je alleen kunnen tegenhouden door gebruik te maken van deep learning. Weten wat het verschil is tussen traditionele machine learning en deep learning? Dat leggen we je hier uit.

 

Wereldwijd bestaan op dit moment minder dan 10 deep learning-modellen. En daarvan is er maar één die zich specifiek richt op cybersecurity: Deep Instinct. De kracht van Deep Instinct ligt in het vermogen om het DNA van een aanval te ontrafelen. Op basis van deep learning detecteert en stopt Deep Instinct aanvallen voordat ze zich uit kunnen voeren. En omdat het een deep learning-model is, werkt het volledig autonoom.

Deep learning is door z’n voorspellende, preventieve werking de enige tool die écht opgewassen is tegen de Dark AI’s. Immers, de traditionele en machine learning-gebaseerde antivirus-oplossingen zijn afhankelijk van bekende malware-definities en handmatige algoritme-aanpassingen. Deep learning omzeilt deze beperkingen door het zelflerend vermogen.

 

Zelf zien hoe deep learning-technologie je apparaten veilig houdt en je beschermt tegen kwaadaardige AI’s? Stuur een berichtje en we laten het je graag zien!

Meer weten?

Mark Schager helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken op: mark@mydigitals.nl

Contact

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Contact
Volgend artikel

ePO Op Orde: structuur in je system tree

Het beheren van een complexe IT-omgeving kan soms voelen als het organiseren van een ladekast vol losse sokken: je weet dat alles erin zit, maar zonder een systeem is het lastig om snel te vinden wat je zoekt. Gelukkig kun je in Trellix ePO orde scheppen in de chaos met behulp van tags.